About me

IMG_3913

Bok svima! 😀

Sad kad ste nabasali na ovaj odjeljak, bilo bi lijepo od mene da se predstavim. 🙂 Ja sam Petra, imam 30 godina i obožavam sve vezano uz makeup, kozmetiku i umjetnost. Od najranijeg djetinjstva obožavala sam slikati i crtati, a ta ljubav traje i danas, i kako je krenulo, nikad neće prestati. Zadnjih 7-8 godina koncentriram se uglavnom na crtanje portreta, pošto mi je ljudsko lice nepresušan izvor inspiracije i kreativnosti – svaki pokušaj da ga vjerno prenesem na papir veliki izazov, a svaki novi uspjeh u tome predstavlja mi ogromno zadovoljstvo. Moja ljubav prema kozmetici razvila se jako rano, iako je dugo kod mene dominirala sklonost preparativnoj kozmetici nad dekorativnom. Taman u vrijeme kad sam se intenzivnije počela baviti portretima, proradila je i ljubav prema dekorativnoj kozmetici i razvila se kao totalno prirodna “nadogradnja” ljubavi prema crtanju. Samo što sam papir zamijenila pravim, 3D licem. 😀

U međuvremenu sam svoju ljubav prema šminkanju odlučila još unaprijediti i učiniti “službenom”, što sam postigla završavajući akademiju Ministry of Beauty za profesionalnog makeup artista kod gospodina Borisa Čavline 2013. godine, a dvije godine nakon toga odlazim u London na daljnje unaprijeđivanje, gdje sam završila jednu od najprestižnijih makeup akademija na svijetu – Academy Of Freelance Makeup (AOFM), s podružnicama u Londonu, New Yorku i Parizu.

Makeup prije svega doživljavam kao nepresušan izvor inspiracije, kao mogućnost da svakog dana izgledamo drugačije, a ne samo kao alat za postizanje konvencionalne definicije ljepote. Ideali vanjske ljepote se ionako stalno mijenjaju. Ono što se ne mijenja je ljudska potreba za drugačijim, za stvaranjem i kreativnošću. Ne, neću Vam pametovati da prava ljepota dolazi isključivo iznutra, jer smatram da to nije potpuna istina. Prava ljepota, po meni, proizlazi iz sinergije zdravog uma i tijela. U zdravom tijelu, zdrav duh. 🙂 Klišejasto, ali istinito. Ako se brinemo za svoje tijelo, odrazit će se itekako pozitivno na vanjštini, ali i na razini sreće i unutarnjeg zadovoljstva. Iako nisam nikakav “health fanatic” i često, kao i svi mi, ne radim najbolje svome tijelu, ipak se uglavnom trudim živjeti zdravo. Šminka je samo “šlag na torti”, i u startu će izgledati neusporedivo bolje na koži koja je zdrava i njegovana. Upravo iz tog razloga ću često govoriti o preparativnoj kozmetici i “pripremi” za šminkanje, koja je često (ako ne i uvijek) važnija od šminkanja samog, pogotovo na koži koja nije u najboljem stanju.

Hvala Vam što ste navratili, veselim se budućem druženju i Vašem feedbacku. Ako Vam je išta od napisanog imalo smisla, ako se slažete s mojom filozofijom oko dotičnih tema, navratite opet. Ako Vas išta dodatno zanima, slobodno mi se javite na mail u kontaktu.

Hvala na čitanju! 🙂

Petra Sušanj, Fashion.hr 2015., photo by Gordana Sermek

2 thoughts on “About me

Leave a Reply