Caudalie S.O.S. serum – moja osobna drama oko nove formule i kako sam došla do 8 rezervnih bočica… :D

Caudalie Vinosource S.O.S. Thirst Quenching Serums (old vs new)

U kontekstu kozmetike, rijetko me što može izbaciti iz takta kao promjena formule nekog već prethodno savršenog proizvoda. Zaista, koliko god bilo iritantno, manje mi je žao kad brend jednostavno ukine neki moj dugogodišnji holy grail proizvod. U tom slučaju, on jednostavno ide na vječne poljane, u Valhallu genijalnih proizvoda i ostaje u sjećanju kao nedostižna svjetla točka koja se zauvijek ugasila, a nakon toga nam preostaje samo da mu više ili manje uspješno pokušamo pronaći zadovoljavajuću zamjenu.

Što se tiče mojeg najdražeg seruma ikad – to je prije 12-13 godina bio L’Occitane-ov Serum Fabuleux s karite maslacem, iliti “Iznimni serum”, kako mu je bila hrvatska inačica imena. Zauvijek ću pamtiti taj serum jer je doslovno transformirao moju kožu iz kronično suhe i vječno dehidrirane u normalnu. Znam da i među vama ima ljubitelja tog zaista iznimnog seruma (barem nisu fulali s nazivom) i još uvijek se sjećam koliko smo paničarili dok mu nismo pronašli prihvatljivog nasljednika. 😀

Caudalie Vinosource S.O.S. Thirst Quenching Serums (old empty bottles)

Iako ga nikad nisam potpuno preboljela i bio je jedan od onih koji su otišli na vječne poljane, bez zamjenskog proizvoda istog brenda s “unaprijeđenom” formulom, zamjena je došla u obliku Caudalie-ovog Vinosource Thirst Quenching S.O.S. seruma. I to kakva zamjena! Caudalie S.O.S. serum od prvog je dana postao je moj apsolutni novi holy grail, a taj status je definitivno potvrdio kroz doslovno stotine potrošenih bočica. Ovo je serum koji je, imho, apsolutno najbolji hidratantni serum na tržištu, a isprobala sam ih hrpetinu, od drogerijskih inačica poput Balee, do super skupih kao što je Dr. Barbara Sturm.

Caudalie S.O.S. serum jednostavno je imao sve, i bio je jedan od onih izuzetno rijetkih proizvoda koji zaista odgovaraju svim tipovima kože. S njim su jednako oduševljene bile moje klijentice s masnom kožom kao i one sa suhom, a poseban je i zato što, unatoč tome što sadrži hijaluronsku kiselinu, ne zahtijeva nikako “zalijevanje” dodatnim proizvodima. Čak i meni koja imam normalnu kožu s tendencijom prema suhom spektru, u ljetnim mjesecima dovoljan je samostalno, bez ikakve kreme iznad. Toliko ga volim da u prosjeku trošim tri do četiri bočice mjesečno, budući da ga osim privatno, u sklopu pripreme za šminku koristim na gotovo svim klijentima.

Caudalie Vinosource S.O.S. Thirst Quenching Serums (new vs old)

S obzirom na sve navedeno, skoro me je strefio infarkt kad mi je prije dva-tri tjedna jedna cura javila da mu mijenjaju formulu, a ja sam, naravno, panično otrčala u prvu Farmaciu kako bih pokupila zadnje primjerke da imam neku zalihu za posao dok mu ne pronađem adekvatnu zamjenu u slučaju da nova formula nije jednako dobra kao stara. Drugi infarkt u istom danu me je umalo lupio kad me je žena na blagajni obavijestila da su mu podigli cijenu s 269 kn na cca 450 kn. 😆 U očaju sam kupila preostale primjerke jer sam mislila, što sad mogu, trebaju mi za posao, a onda se doma po treći put šlagirala kad sam vidjela da je cijena nove varijante seruma na Caudalie službenoj stranici svega 31 euro. Nije mi bilo jasno što naše ljekarne točno izvode i kojim povodom su mu povisili cijenu za duplo – i to starim primjercima – dakle, nije niti bilo izgovora da cijenu dižu zbog nove formule! Nakon toga, logično, panično sam pretražila cijeli internet i pokupovala još primjeraka seruma po staroj cijeni, da bi me nakon tjedan dana prodavačica u Farmacii obavijestila kako su mu cijenu opet vratili na staro. 😆 Ne znam o čemu se točno radilo budući da mu je cijenu na cca 450 kn bilo povisilo nekoliko međusobno nepovezanih ljekarni u kojima sam bila, ali čini se da je u pitanju bio neki čudni “bug” budući da mu je trenutačno cijena posvuda opet vraćena na staro.

Kako god bilo, ja sam se za posao opskrbila starom formulom za iduća dva mjeseca, a novu formulu sam najprije isprobala na sebi kako bih vam mogla reći je li jednako dobra kao i prethodna.

Caudalie Vinosource S.O.S. Thirst Quenching Serums ingredients (old vs new)

Da ne duljim previše – je, gotovo je jednako dobra! 😀 Kad kažem “gotovo”, mislim na to da definitivno postoji mala razlika u teksturi i formuli, ali zaista je zanemariva budući da je nova verzija definitivno zadržala sve dobre karakteristike i aspekte starog seruma. Rekla bih da je nova formula na opip mrvicu manje hidratantna i neznatno više baršunasta na dodir nakon što se upije u kožu, tj. više suha, ali razlika je zaista u možda 5% – dovoljno mala da mi je serum po ovim vrućinama i dalje dovoljan samostalno, bez hidratantne kreme iznad. Alkohol (koji je u staroj verziji bio na samom dnu sastojaka, sada je potpuno izbačen, a parfem, koji je u staroj verziji bio negdje u sredini sastojaka, sada je poguran na samo dno. Dakle, što se tiče samog popisa sastojaka, mogli bismo reći da je zaista čak i unaprijeđen!

Caudalie nas (srećom) nije iznevjerio i ako ste voljeli staru formulu S.O.S. seruma, slobodno i bez straha možete nastaviti koristiti novu verziju. Ja vam ne mogu niti opisati koliko sam sretna zbog toga jer stvarno ne znam što bih bez njega budući da se radi o apsolutno najkorištenijem i najvoljenijem proizvodu u mojoj privatnoj skincare rutini, a isto tako i pro skincare kitu za klijente. Good job Caudalie i hvala što ga niste upropastili – družimo se vjerno i dalje! 😀

A mi se čitamo se u idućem postu! Želim vam svima lijep i uspješan ostatak tjedna, a do idućeg posta, šaljem puse! Petra

Leave a Reply