L’Occitane Immortelle Reset – Booster za noćnu njegu lica (recenzija)

L’Occitane Immortelle Reset – booster za noćnu njegu lica (recenzija)

Ne pišem često o skincare novitetima iz jednostavnog razloga što se, jednom kad pronađem rutinu koja mi savršeno odgovara, iste kombinacije proizvoda držim kao pijan plota – obično sve dok se neki od njih ne prestane proizvoditi.

Moja je koža relativno normalna (što postižem redovitom njegom), ali u svojem prirodnom stanju uvijek naginje suhoj, što itekako dođe do izražaja ako samo nekoliko dana posustanem sa “saftanjem”. Osim toga, dosta je reaktivna pa moram biti izuzetno oprezna s uvođenjem novih proizvoda, a k tome je i tanka te ne podnosi teške, okluzivne teksture niti ogromnu većinu ulja bilo koje vrste. Znam, paradoksalno s obzirom na to da je prirodno suha i takve formulacije bi joj trebale odgovarati, ali tako je, kako je.

Zbog svega navedenog, odavno sam spoznala da moja koža preferira lagane, serumaste, tanke teksture tako da se u prosjeku puno bolje slaže sa serumima nego kremama (koliko god lagane bile). Problem je u tome što suhoj koži istovremeno redovito fali i vlage, ali i masnoće, a meni je bilo izuzetno teško riješiti problem nedostatka masnoće budući da se masni sastojci uglavnom nalaze u težim, gušćim kremama na koje moja koža redovito podivlja, ili u uljnim pripravcima koji joj također ne odgovaraju (čak i ako se deklariraju kao serumi).

Nakon dva mjeseca korištenja, mogu reći da sam napokon pronašla nešto što mi savršeno odgovara, a radi se o L’Occitane Overnight Reset Oil-In-Serum iz Immortelle Reset linije. Dakle, kao da su ga napravili točno prema mojim željama! 😀 Neću dužiti o popisu sastojaka i službenom opisu proizvoda jer sve navedeno imate na L’Occitane stranici, a i odavno sam se na svojoj koži uvjerila da nije sve u sastojcima – nešto je i u “kuharu” te načinu “kuhanja”, odnosno, savršeni sastojci na papiru i u teoriji apsolutno ne garantiraju da će mi proizvod odgovarati, i obratno. Samo ću ukratko reći da mi je formula ovog seruma osobno odlična te da mi provjereno ne izaziva nikakve probleme na koži niti nakon dva mjeseca korištenja. Immortelle Reset Serum je točno ono što je mojoj koži godinama falilo i savršeno je popunio rupu u mojoj skincare rutini – masna komponenta utkana u nevjerojatno laganu, tanku i gotovo gelasto serumastu teksturu koju moja koža obožava.

L’Occitane Immortelle Reset – booster za noćnu njegu lica (recenzija)

Iako je serum, po L’occitaneovom opisu, primarno zamišljen kao booster koji bi se stavljao ispod drugih seruma i krema, ja ga koristim upravo suprotno – kao završni korak svoje njege. Najprije nanosim neki hidratantni tonik (ako sam raspoložena), a onda obavezno svoj vjerni, ultra hidratantni Caudalie S.O.S. serum. L’Occitane Immortelle Reset nanosim na kraju budući da sadrži više ulja nego Caudalie S.O.S. i služi mi kao savršeni, zadnji korak njege koji dodatno omekšava kožu i zaključava vlagu iz prethodno nanesenih proizvoda. Koža je nakon njega nahranjena, meka, podatna i puno duže ostaje hidratizirana te generalno u savršenom balansu.

Što se tiče vizualnog dojma i iskustva korištenja, serum dolazi u prekrasnoj, čvrstoj staklenoj bočici kroz koju se vide stotine žutih mjehurića s eteričnim uljem smilja utopljenim u serumsku bazu. U najvećem pakiranju od 75 ml ih navodno ima 7500, u pakiranju od 50 ml ih ima 5000, a u najmanjem pakiranju od 30 ml – 3000 mjehurića. Nisam brojila, ali ima ih zaista jako puno i sa svakom istisnutom pumpicom izići će ih popriličan broj. 😀 Sama pumpica je čvrsta i savršeno kalibrirana tako da ne ispušta previše proizvoda, a na kraju korištenja je zakretanjem zaključavate. Čep je čvrst i tijesno prianja uz pumpicu. Sve u svemu, pakiranje je awesome i odgovara cijeni proizvoda, a ako vam je to bitno, doslovno može služiti i kao ukras na noćnom ormariću ili makeup kutku.

Immortelle Reset serum ima nevjerojatno ugodan, blag miris, super se lako razmazuje i brzo upija u kožu. Jedino se žuti mjehurići s eteričnim uljem smilja razgrađuju nešto sporije pa je potrebno nekoliko dodatnih poteza prstima kako bi se potpuno rastopili. Minimalna “zamjerka”, koja to zapravo i nije jer, who cares. 😀 Serum nije ljepljiv niti premastan – tekstura mu je prozračna i gotovo gelasta, ali istovremeno hranjiva i teško ju je opisati jer nikad prije niti poslije nisam isprobala nešto slično. L’Occitane je skemijao nešto na dodir zaista unikatno i ekstra lagano, s prisutnim uljnim učinkom u smislu hranjenja kože.

L’Occitane Immortelle Reset – booster za noćnu njegu lica (recenzija)

Budući da ovaj serum nije jeftin (a moja je koža užasno reaktivna i malo što joj odgovara), detaljno sam ga isprobala prije kupnje velike bočice, a isto preporučujem i vama ako razmišljate o njemu. Srećom, u L’Occitaneu su zbilja ok i uvijek daju testere za probu. Osim toga, konkretno ovaj serum je u proteklih godinu dana u nekoliko navrata bio na odličnim popustima, a uvijek možete iskoristiti i 25% rođendanskog popusta na jedan proizvod po želji ako se učlanite na L’Occitane mailing listu. Meni osobno serum vrijedi svake lipe jer mi je popunio važnu prazninu u njezi prirodno suhe kože, koju prije njega nisam uspijevala popuniti bez da svojoj koži nanesem više štete, nego koristi.

Serum inače dolazi u pakiranjima od 30, 50 i 75 ml, a što je veća mililitraža, to je cijena jeftinija po mililitru (logično), međutim, trenutačno L’Occitane ima limitirano izdanje od 50 ml na odličnom popustu s najboljim omjerom cijene i količine od svih dostupnih bočica. U trenutku kad sam ga ja kupovala, najisplativija je bila najveća bočica od 75 ml (koju i ja imam), što vjerujem da vam dodatno govori o tome koliko mi se serum svidio, čim sam kupila najveće pakiranje. 🙂

I za kraj, kratki zaključak cijele priče – ako imate kožu sličnu mojoj – suha, tanka, fali joj masnoće, ali ne podnosi klasično masnije, gušće, okluzivnije teksture, najtoplije vam preporučujem da se pokušate dokopati testera ovog seruma – vjerujem da bi vam se mogao svidjeti. Naravno, oprezno s njim (tj. preskočite ga) ako ste osjetljivi na eterično ulje smilja. Moja koža ne podnosi neka druga eterična ulja u skincare proizvodima, ali s ovim serumom nisam imala apsolutno nikakvih problema – dapače.

I to bi bilo sve za danas, nadam se da ste dobro i da uživate u pokojem sunčanom danu! Čitamo se u idućem postu, a do tada, šaljem puse!

Petra 🙂

Leave a Reply