MV Organic Skincare Rose Soothing & Protective Moisturizer (review)

MV Organic Skincare Rose Soothing & Protective Moisturiser

Ako volite prirodnu i organsku kozmetiku, možda ste već čuli za MV Organic Skincare. Radi se o luksuznoj liniji organske kozmetike koja nema preveliki asortiman, ali ima kultni status među mnogim poznatim licima. Budući da osobno nemam predobrih iskustava s prirodnom kozmetikom, ovom sam brandu jako dugo odolijevala – između ostalog i zato što su cijene zaista visoke. Ali, svako toliko bih naletjela na neku oduševljenu recenziju koja bi dotičnu kremicu kovala u nebo, tako da mi je uvijek bila na wish list. Najprije sam je vidjela kod Karime sa Shameless Fripperies koja se klela u cijelu MV liniju i pričala kako joj se koža preporodila otkad koristi dotične proizvode. Ok, vjerovala sam joj, ali Karima ionako uvijek ima divnu kožu pa se i nije mogao vidjeti neki pomak. 😀 Dugo nakon toga, na preporuku iste linije naletjela sam i kod Essiebutton. Essie nisam jako dugo pratila i totalno sam se pozitivno zaprepastila kad sam vidjela kako joj je koža u super stanju, jer zadnji put kad sam je gledala, sjećam se da joj je ten bio dosta problematičan i nikako ga nije mogla dovesti u red. Za tako dramatičnu promjenu na bolje i ona je istaknula upravo ovu liniju, tako da sam konačno pokleknula i naručila mini pakiranje kremice od ruže za probu.

MV Organic Skincare Rose Soothing & Protective Moisturizer izuzetno je neobična kremica u koju sam se u posljednjih nekoliko tjedana poprilično zaljubila. Ako ste ikad koristili prirodnu kozmetiku, onda ćete točno znati kakva je tekstura ove kreme – znate ono kad se kreme tog tipa dok ih umasiravate na koži pretvore u bijeli trag i čini vam se da se nikad neće upiti, a onda odjednom samo nestanu i potpuno se upiju, ostavljajući za sobom mat finish? E, točno takva je i ova kremica. Moja je koža inače normalna ako se strogo brinem za nju, ali u prirodnom stanju uvijek naginje prema suhoj i dehidriranoj, tako da mat finish i nije nešto čemu kod preparative težim. 😀 Na prvu sam bila skeptična, ali odlučila sam joj dati priliku.

Čim je otvorite, preplavi vas izuzetno jak miris ruže – još jedan instantni minus (u teoriji), jer niti volim miris ruže generalno, niti u preparativi preferiram mirise, a kamoli jake. Srećom, ovdje se ne radi o sintetičkom mirisu, već on dolazi od eteričnog ulja organski uzgojene ruže (Otto i Geranium). Nisam stručnjak za prirodnu kozmetiku i znam da se mnoga eterična ulja uopće ne preporučaju u preparativi, ali koliko me pamćenje služi, eterično ulje ruže spada u one sigurne za korištenje i ima blagotvorno djelovanje na kožu (slobodno me ispravite ako griješim). Nakon nekoliko nanošenja, totalno sam se navikla na miris i sada mi čak i paše te totalno uživam u korištenju ove kremice.

MV Organic Skincare Rose Soothing & Protective Moisturiser

Najvažnija stvar – s ovom kremicom, manje je definitivno više. Krema je toliko koncentrirana i bogata da će i suhoj koži vjeeerojatno biti too much ako se nanese samostalno i direktno na čisto, suho lice. Prvi put sam pokušala upravo tako – lice sam oprala i osušila ga te nanijela kremicu bez ikakvog seruma. Budući da je finish zaista mat, dogodit će vam se to da će vam se u početku činiti kako je koža sve upila i potrošit ćete puno više kreme nego što je zapravo potrebno, pa ćete nakon nekoliko sati skužiti da vam je koža nekako “teška” i prezasićena proizvodom, iako se ne sjaji. Ovoga sam bila svjesna jer sam se prethodno informirala na MV Skincare stranici, gdje je jasno navedeno kako bi se krema trebala miješanjem s uljima/serumima/tonicima “razrijediti” i prilagoditi u ovisnosti o individualnim potrebama kože. Dakle, cijela MV linija zamišljena je na način da jedan proizvod ne odgovara svima u svojem originalnom obliku, već se miješanjem i miksanjem različitih komponenti stvara idealna formula za svakog pojedinca. Pa tako npr. ako vam je koža izuzetno suha, ispod ove kreme stavit ćete nekoliko kapi ulja, a kad se ulje upije, preko njega ćete umasirati i malo kreme. Ako vam koži fali više vlage nego što joj fali masnoće, ispod kreme stavit ćete tonik od ruže, pa dok je koža još vlažna, preko njega umasirati malo kreme. Mogu potvrditi da ovaj način nanošenja definitivno savršeno funkcionira jer će vam se teško dogoditi da pretjerate s količinom kreme, što se obično dogodi ako je nanosite samostalno na suhu kožu. Osobno je miješam (odnosno, “razrijeđujem”) u omjeru 50:50 sa svojim najdražim Caudalie Vinosouce S.O.S. Thirst Quenching Serumom i ta mi kombinacija savršeno odgovara.

Ovaj miks mi se u kožu upije u rekordnom vremenu, a koža ostaje super mekana, hidratizirana i podatna. I non stop me fascinira kako uspijeva izgledati savršeno mat, a osjeća se tako vlažno i nahranjeno. 😀 Sada je koristim punih mjesec dana i zaista sam impresionirana. Pretpostavljam da će bolji test biti promatranje stanja kad se vratim doma u pravu zimu, ali zasad sam prezadovoljna. Svakako vam za mjesec-dva javim update. 🙂

I to bi bilo sve za danas! Nadam se da vam se post svidio. Jeste li čuli za MV Organic, da li biste htjeli isprobati ovu kremicu? Jeste li možda isprobali što njihovo? Ako jeste, dojmove svakako pišite u komentarima!

Čitamo se uskoro, uživajte! :*

 

Leave a Reply