Olivia Garden Fingerbrush Combo – najbolja četka za kosu ikad? :)

Olivia Garden Fingerbrush (large)

Da odmah spojlam cijelu recenziju i odgovorim na pitanje u naslovu – da, ovo je jedna od najboljih četki za kosu ikad (a za samo raščešljavanje bih rekla da je absolute best), a ako vas zanima zašto, bacite pogled na ostatak posta. 🙂 Najbolje od svega – cjenovno nije niti blizu, ali doslovno niti blizu drugim najboljim četkama za kosu koje sam obožavala prije nje.

Dugo nisam pisala na blogu jer ne stignem, ali ova je četka toliko dobra da sam joj jednostavno morala posvetiti zaseban post budući da se uvijek trudim podijeliti s vama barem one creme de la creme proizvode koje otkrijem, a znam da dobar dio vas nema Facebook niti Instagram, gdje češće dijelim ovakve stvari jer je brže i jednostavnije.

Olivia Garden Fingerbrush (large)

Ovu četku su mi otkrile moje frizerke Marina i Antonela iz salona Kanso – kad sam prije par mjeseci došla na šišanje, odmah sam skužila da raščešljavanje moje grivetine ide neusporedivo lakše i brže nego inače – bacila sam pogled u ogledalo i vidjela neku neobičnu, novu četku koju prije toga nisam zamijetila. Pitala sam koja je to četka i iznenađeno prokomentirala kako apsolutno ništa ne čupa niti zapinje. Cure su mi potvrdile da je četka totalni hit i da su svi klijenti oduševljeni s njom. Long story short, iz salona sam, osim sa svježom frizurom, izašla i s novom četkom, i do danas sam kupila još dva komada jer mi je nekoliko članova obitelji kontinuirano prisvajalo četke nakon što su ih isprobali. 😀

Olivia Garden Fingerbrush Combo četke za kosu kombiniraju veprovu dlaku (kraće dlačice) s dužim plastičnim “iglicama”. Na prvi pogled, reklo bi se – ništa neobično, taj koncept je viđen već milijun puta. Međutim, ova je četka posebna po tome što su dlačice skupljene u dosta malene i ne pregusto nabijene grupice, tako da između svake hrpice postoji dosta praznog mjesta, što, iz nekog razloga, za posljedicu ima to da četka zaista, ali zaista uopće ne čupa. Raščešljavanje s ovom četkom je apsolutni walk in the park i niti jedna druga koju sam probala joj po tom pitanju jednostavno nije ravna.

Olivia Garden Fingerbrush (large)

Samo za usporedbu – prethodna, meni najdraža četka koja kombinira veprovu dlaku s plastičnim iglicama bila je legendarna i kultna Mason Pearson (za moju staru recenziju kliknite ovdje), međutim, moram priznati da mi je Olivia Garden draža iz više razloga.

 1. Prvi razlog je taj što Olivia Garden na vrhu plastičnih čekinja ima zaštitne kuglice tako da češljanje s njom apsolutno ne iritira tjeme. Dok recimo Mason Pearson u usporedbi zna grebuckati budući da plastične čekinje nemaju zaštitnu kuglicu, već su samo odrezane, što za posljedicu ima dosta oštre rubove plastičnih čekinja.
 2. Drugo – osim što je puno udobnija za samo tjeme, Oliviu Garden preferiram i zato što mi još bolje uklanja elektricitet iz kose nego Mason Pearson (pogotovo zimi, kad mi je kosa non stop naelektrizirana zbog vunene odjeće i sl.).
 3. Olivia Garden mi kosu raščešlja u puno manje poteza nego Mason Pearson jer zbog svog unique dizajna lakše prodire u “dubinu” kose. Osim toga, konkavnog je oblika tako da prilikom svakog poteza dolazi u dodir s puno većom površinom kose nego klasične, konveksne (ispupčene) četke. U direktnoj usporedbi, Mason Pearson više zaglađuje površinu kose i zahvaća manji pramen pa je potrebno puno više truda i poteza do potpunog raščešljavanja, dok Olivia Garden svakim potezom prodire puno dublje i samim tim je puno brža (ovo je faktor koji je važan za sve s jako gustom kosom). Nekome s rjeđom, tanjom i nježnijom kosom bi po ovom konkretnom kriteriju možda više odgovarala Mason Pearson.
 4. Treće – Mason Pearson košta oko 175 dolara, dok Olivia Garden, ovisno o modelu, košta između 90ak i 110 kn.
 5. Uz sve navedeno, Olivia Garden bolja je i za feniranje ili bilo kakvo brzinsko ravnanje kose četkom tijekom sušenja budući da njen oblik dopušta da veliki dio topline od sušila prođe direktno kroz četku do kose. Naime, Olivia Garden četke imaju rebrasti dizajn – grupice dlačica i plastičnih iglica poredane su po uzdužnim “rebarcima”, a između svakog rebra nalazi se prazan prostor.
Olivia Garden Fingerbrush (large)

Olivia Garden četke dolaze u nekoliko različitih veličina, a međusobno se razlikuju po broju uzdužnih rebara s grupicama dlačica. Kad sam kupila svoj prvi primjerak u Kanso salonu, uzela sam klasičnu veličinu medium za koju vjerujem da bi odgovarala većini. Medium ima po tri rebra sa svake strane i najtoplije bih je preporučila apsolutno svima čija kosa ima tendenciju jačeg zapetljavanja na dnevnoj bazi.

Međutim, kako sam već spomenula, budući da su moju prvu četku vrlo brzo prisvojili ostali ukućani, guglanjem sam slučajno naletjela na činjenicu kako ova četka postoji i u large varijanti koja ima po čak 4 rebra sa svake strane, što mi se činilo kao totalni san za moju jako dugu i gustu kosurinu (postoji i small varijanta s dva obostrana rebarca). Iste sekunde sam naručila large verziju i obožavam je od prve sekunde korištenja budući da apsolutno ne čupa, ne zapinje, ne elektrizira kosu, nježna je prema tjemenu, ergonomski oblikovana (konkavno, prema obliku lubanje) i generalno mi drastično skraćuje vrijeme raščešljavanja. Otkad imam ovu četku, druge mi kupe prašinu. 🙂

Mislim da je iz svega što sam napisala jasno kako ove četke od mene dobivaju čistu peticu, s dodanim plusićem 😀 i najtoplije bih ih preporučila baš svima koji imaju poludugu ili dugu kosu i koji muku muče s raščešljavanjem, a pogotovo bih je preporučila svima s dužom kosom koja se često zbog same dužine ima tendenciju više zapetljavati. Moja bolja polovica ima kosu 10ak cm ispod ramena i koristi veličinu medium. Ako imate baš jako dugu i/ili gustu kosu poput moje, veličina large je vaš najbolji izbor. Large u svega desetak poteza savršeno raščešlja moju gustu kosu, koja dužinom seže ispod struka.

Olivia Garden Fingerbrush Combo (large)

Olivia Garden Fingerbrush Combo bih preporučila i roditeljima čija se djeca ne vole češljati – isprobano na četverogodišnjoj nećakinji s dugom, valovitom kosom koja je osobno odobrila ovu četku (inače ima Tangle Teezer i kaže da je ova puno manje čupa). Jedina mana joj je što Olivia Garden ne dolazi u npr. Frozen izdanju, nego samo u dosadnom, “odraslom” dizajnu. 😆 S druge strane, ove četke postoje i u rozoj, plavoj te masi drugih, nježnih pastelnih nijansi (barem medium varijanta, za ostale nisam sigurna) pa vjerujem da bi djeca bila puno zadovoljnija s nekom šarenijom varijantom, umjesto klasičnih crnih koje ja imam.

I to bi bilo sve za danas – nadam se da vam je post bio koristan! Jeste li možda već isprobali ove četke? Ako jeste, dijelite li moje mišljenje? Ako tek planirate isprobati – svakako javite dojmove kad isprobate ovu četku!

Šaljem puse, čitamo se u idućem postu, Petra 🙂

4 thoughts on “Olivia Garden Fingerbrush Combo – najbolja četka za kosu ikad? :)

 1. Znači ovo je nevjerojatno! Dan prije tvoje recenzije sam bila prvi put u jednom frizerskom salonu i tamo me žena češljala s ovom četkom. Oduševila sam se ali nisam pitala kako se zove, samo sam zapamtila kako izgleda. I onda ti napišeš recenziju – ne moram ni napominjati da sam ju odmah naručila 😀

  1. Hahah, baš mi je drago! Jako puno cura mi je odmah pisalo da je četka naručena! 😆 Je li ti stigla, jesi je isprobala na miru doma?? 😀

 2. Hvala na preporuci. Četka je zaista odlična. Samo bih htjela dodati da na dnu ima dio koji se može izvući, a koji služi za izdvajanje pramenova.

  Pozdrav!

Leave a Reply