Philips Lumea Prestige IPL SC2009/00 IPL (recenzija)

phlips-lumea-prestige-4
Philips Lumea Prestige IPL SC2009/00

Dragi svi, bok! 😀 U prošlom postu sam vam napravila usporedbu medicinskog lasera i Philips Lumee temeljenu na osobnom iskustvu, a danas ću se koncentrirati na malo detaljniju recenziju samog Lumea uređaja. Prije svega želim naglasiti nekoliko stvari, da ne gubite vrijeme ukoliko niste dobar kandidat za korištenje Lumee.

Lumea radi na principu IPL tehnologije (Intense Pulsed Light) kod koje se koža tretira intenzivnim svjetlom. Svjetlosni impulsi se pak dalje prenose preko pigmenta u koži, odnosno melanina, i koriste dlaku kao “vodič” kako bi dospjeli do samog korjena, kojeg onda učestalom primjenom uništavaju i bitno usporavaju rast dlake. Budući da smo rekli kako IPL kao “vodič” koristi melanin, onda logički možemo zaključiti slijedeće, a to je…

Ako ste plavuša, zbog nedostatka melanina u dlaci, Lumea, nažalost, nije za vas, ali zato danas postoje medicinski laseri koji su u mogućnosti ukloniti i skroz svjetle dlake. Nisam upoznata s tehnološkim detaljima, ali znam da postoje, pa ako vas zanimaju, bacite se na Google. 🙂 Isto tako, Lumea ne djeluje na sijedu ili crvenu dlaku te se ne smije koristiti na jako tamnim tipovima kože. Svjetla je koža sigurna za korištenje budući da sama ima vrlo malu količinu melanina pa IPL zagrijava samo dlaku, dok okolna koža ostaje neoštećena budući da je uređaj ne prepoznaje kao “vodič” topline. S druge strane, jako tamna koža ima jako puno melanina pa postoji opasnost od prekomjernog zagrijavanja i oštećenja same kože, a ne samo dlake. Okvirno, morate biti barem tamna plavuša i biti svjetliji od kože tipa V po Fitzpatrickovoj ljestvici da bi vam Lumea djelovala, i najvažnije, da ne bi bilo opasnosti od oštećenja kože.

A evo i tablice s dopuštenim kombinacijama nijansi kose i kože…

philips-lumea-prestige-suitable-skin-and-hair-chart
Philips Lumea Prestige IPL SC2009/00 suitable skin and hair types

… i preporučene jačine bljeska za svaku kombinaciju.

philips-lumea-prestige-suitable-skin-and-hair-chart-2
Philips Lumea Prestige IPL SC2009/00 recommended settings

Dakle, prije kupnje samog uređaja svakako najprije budite sigurni da ćete ga smjeti i koristiti. 😀 Lumea dolazi u nekoliko modela, a ja sam kupila najnoviji, Philips Lumea Prestige IPL SC2009/00 koji je bežični i dolazi sa čak 3 nastavka – jedan najveći, površine 4cm kvadratna za tretiranje većih dijelova tijela te dva manja nastavka od 2 cm kvadratna za tretiranja lica (ovaj nastavak ima ugrađenu i dodatni zaštitni UV filter) i bikini područja. SC2009/00 je top of the range proizvod s kojim možete tretirati cijelo tijelo i koji će vam trajati godinama te vam se višestruko isplatiti kad izračunate koliko biste u tom vremenu potrošili novca na druge, inferiornije metode depilacije.

Ovaj model ima čak 250 000 bljeskova i lampu koja nije zamjenjiva, što znači da ćete ga, jednom kad se potroši, moći baciti, ali mislim da će vam sam uređaj prije riknuti od starosti (kao i svaki kućanski aparatić), nego što će se lampa istrošiti. S jednim punjenjem bez problema obavim pazuhe, bikini i potkoljenice, nakon čega se obično ugasi. Nakon toga ga stavim na punjač pa drugi dan riješim natkoljenice. Za pazuhe vam treba doslovno minuta, a za ostale dijelove tijela računajte otprilike proporcionalno površini pazuha. Ja izbljeskam obje potkoljenice za kojih 20ak minuta, a natkoljenice za cca pola sata.

Prije samog tretmana, sve što trebate napraviti je dobro oprati i temeljito obrijati područje koje ćete tretirati. Nakon toga na uređaju namjestite preporučenu jačinu za svoj tip kože/kose, postavite ga okomito na površinu kože, i nakon što se upali zelena lampica koja signalizira da je uređaj spreman za bljesak, pritisnete gumb za emitiranje svjetlosnog impulsa. Ako osjetite neugodno peckanje, malo smanjite jačinu uređaja. Ja ga koristim na najjačem settingu i na nekim osjetljivijim dijelovima tijela malo zepeče, ali ništa strašno niti vrijedno smanjenja jačine. Isto tako, nema straha od slučajnog emitiranja bljeska negdje gdje ne treba jer uređaj bljesak omogućuje tek nakon što ste ga čvrsto postavili na kožu. Nakon što ste izbljeskali željeno područje, gotovi ste. Ako želite, možete odmah staviti losion/kremu i to je to. Jednostavnije ne može. 🙂

Ono što sam primijetila je slijedeće – nakon samog tretmana, dlake rastu puno sporije nego obično. Inače mi je nakon klasičnog brijanja koža glatka dan-dva, ako i toliko. Nakon Lumee, ostaje potpuno glatka dobrih tjedan dana, nakon čega se dlačice počnu lagano pojavljivati, ali u skroz oslabljenom i usporednom izdanju, a ubrzo nakon toga krenu ispadati. Prvih nekoliko tretmana mi je to bilo zabavno pa sam ih prstima čupkala van, a sada na to više uopće ne obraćam pažnju, već ih, kad znam da trebaju početi ispadati, samo pod tušem dobro istrljam nekim muslin clothom ili krpicom i to je to. Sve što treba ispasti ispadne, koža je sve glađa, a dlake polako, ali sigurno, odlaze u zaborav. 😀 Budući da sam se depilirala i prije korištenja Lumee, ne mogu vam pokazati slike “djevičanske” kože prije i poslije, ali zato upravo takvu fotku možete pogledati kod kolegice Beauty Blogette. Skrolajte dolje za sliku njene ruke prije, i nakon trećeg tretmana. Osobno mogu potvrditi da su rezultati točno takvi – i meni su nakon trećeg tretmana ruke bile gotovo potpuno “čiste”, osim tu i tamo poneke odbjegle dlačice, za koju ionako sumnjam da je “preživjela” samo zato što sam slučajno fulala bljesnuti dotično područje.

P.S. Evo, pronašla sam sliku “poslije”. Među ovim lijepim swatchevima, s desne strane, točno između drugog i trećeg ruža, možete pronaći jednu odbjeglu dlačicu, i još nekoliko jedva vidljivih, otprilike tri tjedna nakon posljednjeg tremana (dosad sam ih na rukama napravila četiri). 🙂 Prva dva mjeseca tretmane treba raditi svaka 2 tjedna, a nakon toga jednom mjesečno ili čak jednom u dva mjeseca, individualno po potrebi.

by-terry-click-stick-swatches-2
Philips Lumea Prestige IPL SC2009/00 results on arms

Jedna jako bitna stvar – Lumeu ne smijete koristiti na obrvama niti generalno u blizini očiju!!! Smijete je koristiti na nausnicama, zaliscima, bradi… Isto tako, treba dobro paziti da bljeskom ne zakačite same usne, a tu je još nekoliko (zdravorazumskih) detalja na koje treba obratiti pažnju. Pa tako na primjer, 48 sati nakon korištenja Lumee pripazite da ne idete na sunce, a ako je to neizbježno, namažite tretirano područje kremom sa visokim zaštitnim faktorom. Dva dana nakon tretmana također izbjegavajte solarije, a ukoliko ste korisnik umjetnog tena (kreme, losioni za samotamnjenje i sl.), pričekajte dok se umjetni pigment potpuno izgubi prije korištenja uređaja. Također, uređaj ne smijete koristiti direktno po madežima, opeklinama, oštećenoj koži bilo koje vrste te otvorenim ranama. Prije prvog korištenja preporuča se napraviti patch test tako da napravite jedan jedini bljesak i pričekate dan-dva kako biste se uvjerili da nećete imati nikakvu negativnu reakciju. Uglavnom, skužili ste bit, a uz uređaj dobijete i knjižicu sa super detaljnim uputama koju svakako preporučam pročitati i proučiti prije korištenja. Ja sam se potrudila prenijeti vam ono najbitnije, ali svakako sve još jednom provjerite sami. 🙂

Kao jednu i jedinu negativnu stranu korištenja Lumee izdvojila bih obavezno brijanje prije svakog tretmana (u Philips knjižici stoji kako se dlake prije tretmana smiju ukloniti i voskom, što mi nema apsolutno nikakvog smisla, jer ako dlaku maknemo iz korjena, svjetlost nema putem čega doći do korjena, tako da vjerujem kako se radi o pogrešci i s obzirom na principe djelovanja IPL tehnologije, svakako preporučam brijanje za najbolje rezultate). Vjerujem da većini ovo neće predstavljati nikakav problem, ali kako sam već spomenula, moja koža nikako ne voli britvicu, a natkoljenice mi doslovno podivljaju na nju. Srećom, prije nekoliko tjedana sam otkrila Cetaphil losion o kojem sam nedavno pisala i koji me totalno oduševio jer odlično umiruje podivljalu i osjetljivu kožu, tako da i taj problem držim pod kontrolom. A tretmane sada ionako radim tek jednom mjesečno za održavanje.

Kao zaključak, djelomično ću kopirati zadnji odlomak iz prethodnog posta da ne izmišljam toplu vodu budući da sam tamo već rekla svoj krajnji dojam o ovom uređaju. Nakon gotovo 3 mjeseca korištenja, moji dojmovi su slijedeći:

Zaista vam ne mogu opisati koliko sam oduševljena ovom spravicom i najtoplije je preporučam svima onima koji muku muče s uraslim dlakama i/ili kožom iziritiranom od ostalih metoda depilacije, pod uvjetom da ste dobar kandidat za ovu vrstu depilacije. Ja sam, očito, idealan kandidat i ako ste slično “obojani” kao i ja, ne bi smjelo biti nikakvih problema. Odlične recenzije i rezultate viđam i kod ljudi sa svjetlijom kosom/tamnijim tenom, tako da vjerujem kako Lumea funkcionira za sve predviđene kombinacije, osim onih na koje upozoravaju iz samog Philipsa (sijeda, blond i crvena kosa te izuzetno tamna koža). Ovo je moje najiskrenije mišljenje i nadam se da ne moram naglašavati kako ova recenzija nije sponzorirana u niti jednom obliku (da je, to biste svakako znali) – Lumeu sam kupila svojim novcem, a iz Philips-a čisto sumnjam da uopće znaju za mene. 😀 Jednostavno sam se godinama patila s uraslim dlakama i kožom nagrđenom flekovima, i samo želim podijeliti svoje oduševljenje ovom spravicom jer smatram kako predstavlja idealno rješenje za sve koji imaju probleme slične mojima. Za sve navedeno super funkcionira i medicinski laser, samo što je Lumea neusporedivo povoljnije i praktičnije rješenje, i što se mene tiče, najbolje potrošen novac ikad što se tiče kozmetičkih gadgeta.  🙂

phlips-lumea-prestige-2
Philips Lumea Prestige IPL SC2009/00

Lumeu Prestige IPL SC2009/00 možete kupiti u većini dućana s malim kućanskim aparatima ili u Farmacia ljekarnama po punoj cijeni od 4099.00 kn. Uz sam uređaj i nastavke, dobijete garanciju, knjižicu s uputstvima, krpicu za čišćenje te lijepu, čvrstu, debelu torbicu za čuvanje svoje Lumee. Ako se odlučite na kupnju, ja vam svakako preporučam da malo pratite akcije po dućanima jer relativno često bude na popustu od čak 30%. Isto tako, bacite pogled i na malo starije modele – cijena zna biti i po 1500 kn manja samo zbog nedostatka nekog od dodatnih nastavaka. Ako vam oni ne trebaju, zašto bezveze plaćati više, a sam uređaj je gotovo isti. 🙂

P.S. Evo, upravo sam pronašla baš ovaj model Lumee u Elipsu – imaju akciju do kraja godine, snižen je za čak 1000 kn!!! 🙂

I to bi bilo sve za danas, nadam se da vam se post svidio. Znam da je teško odlučiti se na kupnju ovako skupe stvari, zato me slobodno pitajte ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica na koja možda nisam odgovorila u postu.

Čitamo se uskoro!!! :*

 

21 thoughts on “Philips Lumea Prestige IPL SC2009/00 IPL (recenzija)

 1. imam remingtonov IPL uređaj već oko godinu i po i obožavam ga. kako je, istina, poprilična investicija, podijelila sam troškove i uređaj s mamom i sestrom, pa onda “blicalica” šeta između nas tri (ionako ga svaka koristi 2 dana, pa onda 2 tjedna ne, taman stigne biti po tjedan dana kod svake 😀 ). ustvari sam najzadovoljnija kako mi sredi nadusnicu, jer me ona najviše pati u životu (sve metode čupkanja ostavljaju osip i/ili urasle dlačice, pa onda mogu hodati svijetom brkate ili crvene/prištave nadusnice).
  trenutno sam na dužoj pauzi: kako nije preporučljivo blicati se u vrijeme kada se izlažem suncu, pospremim “blicalicu” od svibnja do rujna… a onda sam ostala trudna – u trudnoći postoji opasnost od izazivanja hiperpigmentacijskih mrlja korištenjem IPL-a, pa opet nisam posezala za njim… iako sam toliko naživcirana dlakama da mislim kako ću riskirati s pazusima kao testnom zonom.
  jedina zamjerka koju imam na svoj uređaj je to što sam valjda ja smotana i spora, a prozorčić za tijelo uži nego na philipsu, ili što drugo, uglavnom, meni treba 20 minuta za JEDNU potkoljenicu, tako da, dok završim s njima, nemam više volje za život, a ne za blicanje natkoljenica :D. i ruke se nisam još odvažila tretirati, jer bi ih za to trebalo obrijati, a od toga imam nekako mentalnu blokadu… pa hodam svijetom vuko-dlakava 😀

  1. Da da, znam da je i Remington super. Braun isto ima sličan uređaj, ma mislim da je sve to ok i da radi na istom principu. E to je super ideja, podijeliti s nekim troškove, ionako će vam trajati sto godina. 😀 Lumea ima opciju da blicka zaredom nekoliko puta, pa mi to bitno ubrza proces s nogama, inače bi isto duže trajalo. Ali rezultati su super, pa se ne bunim! Što se tiče trudnoće, tu zaista ne znam kakva su pravila pa ti ništa neću sugerirati, a što se tiče ruku, ma ne sekiraj se uopće, meni su ruke super reagirale i nikakvih problema nije bilo! 🙂

 2. Dosad mi je depilacija secernom pastom bila najbolje rjesenje, mada moram priznati, iako imam svijetlu kozu i tamne dlake, one su dosta rijetke na podrucjima potkoljenica i pazuha, jedino sto me zaista zaista muci je zona bikinija i intomno podrucje. Jesi li tu probavala Lumeu, i koliko je preporucljivo? Koliko boli?
  Probala sam laser, ali nazalost jedan tretman jer sam u medjuvremenu odselila u inostranstvo i zatrudnila, ali i tim jednim tretmanom sam bila zadovoljna, iako si u pravu, boli uzasno. Ja doduse nisam imala problema s krasticama, moguce zbog nize jacine lasera. Lumea zvuci privlacno, vjerujem da bih je i na nogama koristila ali me primarno zanima zona prepona.

  1. Jesam kako ne, zato sam i uzela ovaj model jer ima nastavak za bikini. Mislim, može se i s običnim, velikim nastavkom tretirati, jedino se na tom području lakše manevrira s manjim. Preporučljivo je skroz, namijenjen je i za bikini. 🙂 Peče maaaalo više nego inače, ali isto bez problema izdržim na najjačoj razini, nije ništa strašno. Ako si izdržala laser, ovo će ti biti ništa. 😀 Što se tiče rezultata, na bikiniju su mi odlični. Lumeu koristim na “užem” području nego sam išla s medicinskim jer ga nisam mogla izdržati, i ovaj dio što je tretiran samo Lumeom ispada jednako dobro kao s laserom, a bol je neusporedivo manja i koža iziritirana doslovno nula. Sigurna sam da bi ti koristila, ja sam baš oduševljena. Iako je meni primarno savršena jer nema više uraslih dlaka, da nisam njima sklona, vjerojatno je ne bih niti kupila jer me ne bi bilo toliko briga. 😀

    1. Je, preporučljivo je, ovaj model je i za to namijenjen, jedino ne smiješ tretirati sluznicu, znači paziti na unutrašnjem dijelu da ne odeš puno predaleko. 😀 Pokušala sam, sve je ok prošlo, boli definitivno jače nego na ostalim dijelovima tijela, ali uvijek možeš smanjiti intenzitet bljeska do razine koja ti je podnošljiva. 🙂

 3. Ja sam prvo nabavila Lumeu, pre 4 godine, mislim. Citala na forum.hr kako je super i odlucim da prvo s njim pokusam. Kupljena je u Holandiji, oko 500€ je bila. Odradila sam 4 tretmana, naravno na najjacoj snazi. Peckanje je zanemarivo, ali su bili i rezultati. Jedino sto sam primetila je da su sporije rasle, posto sam nakon tih tretmana isla na more, dlake koje sam voskom izdepilirala, jer o brijanju nije bilo govora, nisu bile proredjene uopste, i to na nogama. Inace vec nakon 7 dana pocnu, narocito na moru uz svu tu vlagu. Ispadanje? Nikako. Nigde. Pazusi nista, kao da sam ih obrijala. Lice nista.
  Situacija ocajna, ja ocajna.
  Presla sam na medicinski laser i tu je vec situacija drugacija. Ispadaju, redukovale su se bar 70%, sve kao sto si napisala u uporednom postu.
  Najgore s Lumeom mi je sto kad sam nedavno htela da ga aktiviram opet, kao ajde, kad ga imam, ne radi. Ispizdelo me (ekskjuz maj frenc :D) kad sam videla da nece da se puni uopste. Mrtav. Bio zapakovan, nije koriscen. Izguglah, i vidim da nisam jedina, (http://www.productreview.com.au/p/philips-lumea-ipl.html) mnogima se to desi i nije moguce zameniti, jednostavno baterija crkne. Pa, eto, da znas, ne znam koliko traje garancija na taj aparat, mislim da je na mom bilo 2 godine, ali pisu da svakako nisu hteli da im zamene.
  Ja imam model SC2001, i savrsen sam kandidat bila, s tamnim, gustim, jakim dlakama i svetlom kozom. Svi uslovi tu, rezultati porazavajuci. Citam vase recenzije i dodje mi da vristim. Ja kao da imam igracku hahahahhaha o.O

  1. Draga Adisa, e to je upravo ono što sam napisala, da mi nema apsolutno nikakvog smisla dlaku prije tretmana čupati, jer sama dlaka djeluje kao vodič preko kojeg IPL djeluje do korjena. Ako dlaku prije tretmana iščupaš, po meni je to blicanje u prazno, i uvjerena sam kako se radi o grešći u printanju uputa. Ja sam kožu brijala, i ispadaju ko lude. 🙂 Pretpostavljam da ti je usporilo rast dlaka isključivo zato što sve dlake ne rastu u jednakim ciklusima, pa ti je djelovalo na one koje su u trenutku čupanja još uvijek bile ispod površine kože, pa je njih usporilo, dok na ove svježe počupane nije djelovalo uopće, jer nije imalo na što djelovati. Baš ću poslati upit Philipsu da vidim što kažu za to.

   Što se tiče baterije, u uputama jasno piše da se bateriju kod dužeg nekorištenja uređaja OBAVEZNO treba napuniti do kraja čini mi se minimalno jednom mjesečno (nemam trenutačno knjižicu kod sebe), ali znam da se obavezno treba povremeno puniti upravo zato da bi baterija ostala na životu. Baš mi je žao što ti se to dogodilo, mogu misliti kako si poludila, i ja bih isto. Ali treba paziti da se aparat koristi prema uputama. Ako si ga punila za vrijeme nekorištenja, a svejedno ti je crknuo unutar dvije godine (tako je, i moj ima garanciju na 24 mjeseca), onda su ti ga MORALI zamijeniti ili popraviti. Ne vidim kako bi uz važeću garanciju uopće mogli to ikome odbiti, jer su pravno to obavezni. 🙂

   1. Nisi me shvatila, brijala sam ih pre tretmana, to sam jako dobro proucila i nisam ih cupala iz korena nekoliko meseci, samo brijala. Znam da one rastu u fazama i da ih treba uhvatiti u odredjenoj fazi rasta, zato treba vise tretmana, ali nista. Pazuhe nisam nikad tretirala voskom, oduvek brijem, tamne su dlake, bar sam tu ocekivala pomak, jer najbolje, navodno, reaguju regije koje nisu nikada tretirane metodama kojima se cupaju dlake iz korena ili nisu nikada depilirane, ali nikakve rezultate nisam videla. -_- Depilirala sam ih voskom nakon 4 tretmana, a pre mora, jer sam morala, posto je stanje bilo isto, kao da nisam nista radila.
    S laserom je drugacija situacija i tu sam videla sta znaci kad ispadaju. Da se razumemo, i dalje ih tretiram laserom, jer je gadurama nemoguce stati u kraj zauvek, ali je situacija mnooogoooo bolja, a ja sam bila monkey. 😀
    Medicinski laser bih preporucila svima koji se zlopate sa zlakama.
    Sto se tice baterije, previdela sam ili sam zaboravila, jer sam bila razocarana aparatom, a sad mi vise i ne vazi garancija, a ne znam jesi li videla na linku koji sam ostavila da su pisali da nisu hteli da im zamene, a neke su i punile redovno, kao sto pise, ali je opet riknuo.
    Drago mi je da tebi radi posao, i puni ga (zato sam i napisala, za slucaj da nisi videla da treba), nadam se da ce trajati. 😀

    1. Aaaa sori, napisala si da nije bilo govora o brijanju pa sam mislila da kažeš općenito, i prije tretmana. 😀 Baš mi je žao da ti nije odgovarao, ali šta se može, znaš da niti jedan jedini proizvod ne može odgovarati ama baš svima. Medicinski laser definitivno radi posao, super ako barem od njega vidiš pomake. Nisam čitala sve recenzije sa linka pa nisam vidjela da li se je nekome dogodilo da im nisu zamijenili unutar roka garancije, ali ako je tako, to je svakako katastrofa i to se onda trebalo prijaviti udruzi za zaštitu potrošača, jer je prodavač po zakonu dužan uređaj zamijeniti novim, ili popraviti stari za vrijeme trajanja garancije, naravno uz uvjet da je korišten prema uputama. Isto tako, u procesu proizvodnje zna se potkrasti neki mali postotak uređaja kvalitete manje od one očekivane, možda si dobila neki loš primjerak, tko zna… Ja se isto nadam da će potrajati, ali meni da potraje i godinu dana, financijski će mi se isplatiti s obzirom na cijene medicinskog lasera, kamoli da potraje 5 godina i više od toga. 😀

 4. Definitvno kupujem. Jedino imam strah od brijanja nadusnice prije tretmana :/. Strah me sto bi bilo s dlakama ako bi ih prestala tretirat s laserom i da li bi narasle jace. I sto cu sa sitnim madezima koje imam sporadicno po tijelu? Da li ih treba prekrit ili?

  1. Ne brini se uopće oko brijanja, i od IPL-a i od lasera korjen dlake bitno oslabljuje. 🙂 Postaje plići i slabiji sa svakom uporabom (kod onih dlaka koje ne “uhvati” odmah). Ako ih prestaneš tretirati, neće se dogoditi ništa strašno, nakon nekog vremena će se vratiti u puuuuuuno manjem broju, tu i tamo koja skroz tanka dlačica. Nakon prva dva mjeseca laser treba koristiti jednom mjesečno do jednom u dva mjeseca za održavanje. Evo ja sam npr. ruke tretirala prije mjesec dana (četvrti put) i više uopće nema skoro ništa vidljivih novih dlačica tako da mi se uopće ne da zamarati, baš ih je uništilo skroz. 🙂 Najsporije mi odlaze na nogama, tu će trebati još tretman-dva. Što se tiče madeža, da, bilo bi super prekriti ih, ili možeš manjim nastavkom izmanevrirati oko njih da ih izbjegneš.

 5. Ovo je spravica koja me spasila…imam braunov koji sam kupila pocetkom ljeta a pocela koristit u 9 mj.Kupila sam ga prvenstveno zbog lica i ruku jer su mi hormoni divljali nakon poroda…
  Posto sam prestala dojit i pocela ga koristiti ne mogu vam opisat koliko me spasila u ova 3 mj. Na licu mogu izbrojit na prste 1 ruke koliko ih je ostalo..a na rukama 5-6 vise!
  Svima toplo preporucam!!

  1. I ja sam se dvoumila između Lumee i Brauna, znači ni s njim ne bih pogriješila. 😀 Ma super su spravice, vrijede svake lipe! 🙂

 6. Nakon duzeg razmisljanja, nakon tvoje preporuke, odlucila sam se definitivno za lumeu.. i kupila… jer tebi nekako vjerujem,i pomogla si mi i sa kosom koja je sad puno bolje…odradila sam bikini odmah,zbog toga sam najvise i kupila..brijanje mi uzasno nadrazuje, pa sam godinama voskom depilirala, iako je i tu bilo urastanja,generalno kaos… znaci prvi dan odmah bikini.. sutradan kao da nisam tretirala.. rastu.. taj drugi dan sam odradila noge, pazuhe, i ponovo bikini.. noge i pazusi se vidi sporiji rast.. jos nisu izbile.. a bikini opet izlazi kao da nije tretiran.. u cem je caka? Ako budu rasle normalno dva tjedna do sljedeceg tretmana to ce dolje kaos biti… jel normalno da rastu nakon tretmana prvih par puta?
  I jos nesto,ne znam koliko mozes biti upucena al bar misljenje.. zaboravila sam stavit nastavak jednom.. blicnula sam svega 5-6puta.. na jako slabim dlacicama.. kad sam skontala stavim nastavak.. i radilo je kako treba, toplina se osjetila..sta mislis jesam li ga mogla ostetiti?
  Hvala

  1. Bok Ines, jako mi je drago da je kosa sada bolje! 🙂 Što se tiče tretmana Lumeom, ne brini se ništa, ne možeš vidjeti rezultate tako brzo… Ponekad treba i do 4-5 tretmana svaka dva tjedna (dakle puna dva mjeseca, možda i malo više), da vidiš prave rezultate. Isto tako, dosta ovisi i o dijelu tijela koji se tretira, i to je jaaako individualno. Recimo, meni su bikini i pazusi otišli za čas, a noge su malo tvrdoglavije, ali isto definitivno napredujem.. Samo polako i strpljivo, nemoj tretirati dan za danom isto područje jer nema smisla, a potencijalno si možeš nadražiti kožu. Daj si barem dva mjeseca da vidiš neke konkretne rezultate. Što se tiče nastavka, mislim da je on tu prvenstveno za zaštitu kože jer drži stakalce dalje od nje – laseru ne bi smjelo biti ništa, eventualno može više peći samu kožu bez nastavka. U svakom slučaju, mislim da ga nisi oštetila i samo se strpi, kod tebe je bikini očito tvrdoglaviji malo, al vjerujem da će s vremenom otići. 🙂

   1. Neces vjerovati,ali bez nastavka ne pece uopce… znaci definitivno moram dva tj pustiti.. ja mislila ajde da ih ubijem ucestalijim tretiranjem, posto rastu stalno… a noge i pazusi jesu izrasli,ali se vidi razlika.. mozda jer bikini godinama voskom cupam pa zato tak ne reagira na prvu…
    Ugl, hvala ti puno… mirnija sam

    1. A možeš ti i češće njih tretirati, ali koži treba vremena da “izbaci” ubijene dlačice, taj proces ne možeš baš ubrzati. 🙂 Ne brini se ništa, samo treba strpljenja. Evo ja Lumeu sada koristim oko četir mjeseca i rezultati su zbilja impresivni, stvarno sam prezadovoljna.

 7. Uređaj zvuči kao dar s neba samo što stvarno nema šanse da ga mogu koristiti jer imam mali milijun madeža. Samo na lijevoj ruci ih imam 50ak, da ne spominjem ostatak tijela 🙁 Totalna šteta.

  Jedina stvar koju nisam u potpunosti razumijela jest da li dlake nakon xyz tretmana uopće više ne rastu? Čak i bez tog povremenog održavanja, ako ste ga koristili za tretman nekih godinu dana npr., je li moguće prestati u potpunosti bez da se dlake vrate?
  Hvala!

  1. Stvarno šteta, ali da, ako imate jako puno madeža onda zbilja nema smisla. 🙁 Nije moguće da dlake više nikad uopće ne rastu, niti s ovim, niti s ijednim drugim uređajem (čak niti najjačim medicinskim laserima). Potpuno uništenje dlaka (zasad) ne postoji, i iako je jako individualno, većina mora barem povremeno održavati rezultate (jednom u par mjeseci/pola godine/godinu). Dlake se uvijek vraćaju, ali puuuuno slabije/rjeđe, nekome i do preko 90% slabije nego na poćetku. Ipak, dugoročni potpuni nestanak se neće dogoditi, npr. da u idućih 20 godina ne dobijete jednu jedini dlačicu, to je jednostavno nemoguće. Čak niti dermatolozi svoje medicinske lasere više ne reklamiraju na taj način jer znaju da je to laž. 🙂 Mislim da je potpuni nestanak moguć jedino kod starijih žena čija je koža ionako tijekom godina “potrošila” sve dlake koje je genetski kod odredio (prosječnoj ženi iz jednog folikula u životnom vijeku izraste oko 200tinjak dlaka). 🙂

Leave a Reply