Savjeti za odabir The Brush Stash kistova (1. dio)!

The Brush Stash eyeshadow brush collection

Kao što sam obećala, danas vam donosim mali vodič kroz The Brush Stash kolekciju za sve one koji za početak žele isprobati samo jedan kist, ali ne znaju odakle početi i kojeg točno odabrati! Cijela prva kolekcija bila je koncipirana na način da svaki kist bude maksimalno iskoristiv te da pomoću svakog primjerka možete obaviti što više različitih zadaća. A budući da odabir idealnog kista ovisi o više faktora, kao što su željena namjena te prije svega oblik oka i veličina kapka, ovim postom ću vam pokušati približiti svaki pojedini kist, pokazati ga uz neke druge najsličnije primjerke iz svoje kolekcije i reći kome bih točno svakog od njih preporučila kao prvi odabir! 🙂

Za početak, moram naglasiti da se pojedini The Brush Stash kistovi nakon prvog pranja mrvicu “popune” pa ću iz tog razloga neke od njih usporedno pokazati u originalnom stanju te nakon prvog pranja (ovo najviše vrijedi za Multitaskere kod kojih je bitno vidjeti razliku, a pogotovo kod Multitaskera II čiji profil nakon pranja izgleda gotovo kao klasični blending kist, iako u originalnom stanju iz profila izgleda dosta plosnato). Kistovi od bojane dlake su još mrvicu svilenkastiji i mekši od bijelih pa se ponašaju sličnije klasičnoj vjeveričjoj dlaki, odnosno, nakon pranja ne mijenjaju puno svoj primarni oblik i na volumenu dobivaju zaista minimalno.

Osim toga, prije nego što krenete koristiti svoje nove The Brush Stash ljubimce, molim vas da svakako bacite pogled na članak o održavanju kistova koji je uploadan na TBS Webshop. Ovo je jako važno i molim vas da ga proučite kako bi se vaša investicija višestruko isplatila i kako bi vas ovi predivni kistovi bez problema služili dugi niz godina!

Kroz opise svakog od njih, primijetit ćete da se tema “gušći, s više snage i otpora za blendanje, ali istovremeno svilenkastiji i nježniji” provlači kroz sve moje kistove, što mi je bila osnovna misao vodilja tijekom procesa stvaranja. Bilo ju je jako teško ostvariti budući da glađi i svilenkastiji kistovi obično za sobom povlače mnogima previše “flimsy” te previše nježnu teksturu i obratno – kistovi koji su “moćniji” i gušće konstruiranih glava najčešće znaju biti previše grubi, kruti i povlačiti kožu tijekom korištenja. The Brush Stash kistovi napravljeni su tako da ujedinjuju najbolje od oba svijeta – u glavama u istom opsegu baze imaju veći broj dlačica nego prosječan kist što ih čini nevjerojatno moćnima i učinkovitima, ali su te iste dlačice toliko izuzetno nježne i fine da ih tijekom prelaženja po koži gotovo ne osjetite. Mogu reći da sam u tom teškom pothvatu na kraju zaista uspjela, a isto su primijetili i oni koji su već isprobali više japanskih brendova te, na moju veliku radost, potvrdili sve ovo o čemu sam upravo govorila.

Pa krenimo redom bez puno odugovlačenja! 😀

The Brush Stash Precise Powder

Prvi kist u kolekciji je predivni Precise Powder. Da se ne ponavljam, klikom na link možete pročitati za što je sve namijenjen, a ovdje ću se potruditi usporediti ga s nekim svojim prijašnjim favoritima i pokušati ga približiti svima koji ga razmatraju kao svoj prvi izbor za isprobavanje ovog ranga kistova! 🙂 Iskreno, nema puno kistova ovog specifičnog oblika i veličine. Veličinom mu je najsličniji stari Rae Morris 7.5 Deluxe Round Shader kojeg sam obožavala za iste namjene kao što ih ima i Precise Powder, ali sam uvijek htjela malo gušću, čvršće konstruiranu, precizniju i svilenkastiju verziju koja će biti glađa kako bi bolje pogodovala tankoj i osjetljivoj koži kapaka, ali koja će ujedno imati više snage za utrljavanje highlighta, što sam na kraju i postigla.

The Brush Stash Precise Powder (comparisons)

S lijeva na desno nalaze se:

Suqqu Eyeshadow L (plosnatiji i više fluffy nego Precise Powder) – obožavam ga za setting podočnjaka i manjih dijelova lica, ali ne i za highlighter i nanošenje sjenila. TBS Precise Powder prije pranja, TBS Precise Powder nakon pranja (učestalom uporabom se još malo raširi i dobije na volumenu), zatim stari Rae Morris 7.5 (rijeđi i manje čvrst, nedostaje mu snage za utrljavanje highlightera), Hakuhodo G5523 (oblikom najsličniji MAC-u 217, ovdje je samo kao referenca za lakši dojam veličine).

Precise Powder bit će odličan prvi izbor za:

– one s velikim kapcima koji će ga, osim za setting baze za sjenila ili čistih kapaka nekim neutralnim sjenilom, moći koristiti i kao klasični blending kist za brzinsko nanošenje i blendanje jedne (ili prve) nijanse sjenila

– one sa suhom kožom i sve ostale koji ne vole puderom u prahu setirati cijelo lice, već preferiraju napraviti ciljani setting manjih područja bez “zaprašivanja” cijelog lica, kao što su npr. setting podočnjaka, kuteva nosa i generalno užeg područja kao što su dijelovi t-zone, dok ostatak lica ne vole tretirati prahom

– one koji highlighter vole nanositi ciljano, na uža područja i ne preširoke linije lica (slično kako i ja najčešće radim), bez da se highlighter rasprši preširoko i završi tamo gdje ga ne želite

The Brush Stash Wash of Color

Drugi po redu je Wash of Colormoj ultimativni kist za blendanje sjenila. Kao što je jedna moja kolegica (pogrešno) izjavila za Precise Powder, a zapravo vrijedi za Wash of Color – on je moj stari i voljeni Paula Dorf Sheer Crease na steroidima! 😀 I to kakvim steroidima… Napravljen od većeg broja puuuno finijih dlačica, moćniji je i brži u blendanju od dobrog starog Sheer Crease-a, a puuuno, puno svilenkastiji i nježniji prema osjetljivoj koži kapaka.

Kome bih ga preporučila kao prvi izbor? Apsolutno svima, osim onima s jako malenim očima/kapcima. Ovo je moj najdraži tip kista – vjerujem da već znate koliko sam opsjednuta klasičnim kistovima za blendanje (odavno sam im posvetila cijeli post), a Wash of Color je kulminacija moje ljubavi prema ovom konkretnom obliku i veličini kista te smatram da je apsolutni must have za sve koji vole raditi s okruglim blending kistovima, a imaju prosječno velike do veće kapke.

The Brush Stash Wash of Color (comparisons)

U usporedbi s mojim starim favoritima – Hakuhodo J142 (prvi s lijeva) je za cijeli milimetar uži u promjeru baze, napravljen od sokoho dlake (niži razred nježnosti ispod saikoho, od koje su napravljeni svi The Brush Stash kistovi). Osim toga, J142 ima manji broj grubljih dlačica i generalno je sporiji u blendanju nego Wash of Color. Da se razumijemo, kad kažem da je J142 napravljen od “grubljih” dlačica, to i dalje znači da su neusporedivo nježnije od ogromne većine kistova mainstream brendova – “grubljih” je pridjev koji je prikladan jedino u direktnoj usporedbi s next level nježnim saikoho dlačicama. 🙂

Paula Dorf Sheer Crease (krajnje desno) je jednako širok u bazi i gotovo jednako dug, samo što je Wash of Color, opet, neusporedivo nježniji prema koži te natrpan puno većim brojem ultra tankih, mekih i svilenkastih dlačica. Ukratko, ako ste voljeli J142 i/ili Paula Dorf Sheer Crease, Wash of Color će vas oduševiti jer je zaista unaprijeđena verzija i bolji od oba navedena! 🙂

A za usporedbu veličine jer vjerujem da ga dobar dio vas ima ili poznaje, na slici je još i Zoeva 228 (treći s lijeva, obična verzija i četvrti s lijeva, sintetička bamboo varijanta). Zaista jako volim ovaj kist i preporučujem ga svima koji si ne mogu priuštiti japanske verzije. U usporedbi s J142, bijela Zoeva grebe, ali je sintetička (bamboo) verzija čak malo mekša nego Paula Dorf Sheer Crease! U usporedbi s Wash of Color, bijela verzija grebe još jače, a sintetička “zapinje”, odnosno, zbog prirode materijala ima puno veće trenje s kožom, iako su same dlačice nježnije nego kod Zoevine bijele verzije. Ako to zanemarimo, radi se o super solidnom kistu kojeg najtoplije preporučujem u tom cjenovnom rangu, ali Wash of Color je apsolutni favorit što se tiče same kvalitete.

The Brush Stash Killer Crease

Idući je Killer Crease! Ovdje nema puno filozofije – radi se o definitivno najkorištenijem tipu kista za šminkanje očiju u mojem pro arsenalu. Imam ih sigurno desetak – što Hakuhodo J146, što Wayne Goss 19 – oblik im je svima gotovo identičan, jer neke su stvari toliko klasične i savršene da nema smisla prtljati po njima. Ono po čemu jesam prtljala je, opet, kvaliteta glave, odnosno tip i gustoća dlake od koje je napravljena – Killer Crease je složen od najfinije moguće saikoho dlake, dok su ostale spomenute varijante sokoho (razred ispod).

A budući da je vanjski kut oka dio lica na kojem se najprije počnu vidjeti znakovi prolaska vremena (spuštanje vanjskog dijela kapka te stvaranje mimičkih borica), htjela sam stvoriti ultimativni blender ciljano za to područje te unaprijediti svoje stare favorite i dobiti kist koji je još nježniji prema koži, a bez kompromisa po pitanju učinkovitosti. Za ovaj kist zaista ne postoji dovoljno dobra alternativa među brendovima nižeg cjenovnog ranga (barem ja ne znam za nju). Jedini kojeg se mogu sjetiti da bi mogao poslužiti u isti svrhu je Zoeva 231 Petit Crease, ali kvaliteta je zaista neusporediva.

The Brush Stash Killer Crease (comparisons)

U svakom slučaju, Killer Crease je možda i najuniverzalniji u cijeloj kolekciji u smislu da sam sigurna da će se svidjeti apsolutno svima – neovisno o veličini i obliku kapaka jer ga i sama više nego uspješno koristim na baš svakoj osobi koja mi sjedne u stolicu. On je moj apsolutni must have jer makeup look-u daje onaj početni wow efekt i iluziju otvorenijih, svježijih i podignutijih kapaka te generalno većih i ljepših očiju.

Ako već imate neku osnovnu kolekcijicu kistova za šminkanje očiju koja vam dobro funkcionira i nikako se ne možete odlučiti s kojim japanskim kistom biste je najprije unaprijedili, mirne duše uzmite Killer Crease jer, kao što sam rekla, ovakvog kista baš i nema među brendovima nižeg cjenovnog ranga i sigurna sam da će vam se svidjeti. 🙂 A u slučaju da preferirate plosnatije kistove nad okruglima, Killer Crease slobodno zamijenite Multitaskerom II (detalji o njemu stižu u drugom dijelu ovog posta)!

The Brush Stash Soft Smoke

I najmanji od okruglih blending kistova je moja velika ljubav – Soft Smoke. Ne mogu vam opisati koliko volim ovaj kistić jer je popunio rupu u mojoj kolekciji i premostio neke moje stare favorite te ispravio “zamjerke” koje sam prema njima imala. Naime, moji stari favoriti ovog tipa kistića bili su Hakuhodo G5529 i J5529 te Wayne Goss 20. Hakuhodo G5529 (koji je napravljen od vjeveričje dlake) odgovarao mi je za osjetljivi donji kapak zbog svoje izuzetne nježnosti, ali mu je uvijek “falilo” snage za korištenje na gornjem kapku i ekstra produbljivanje intenziteta sjenila na vanjskom kutu oka. J5529 i Goss 20 (koji su zapravo jedan te isti kist) uvijek su mi bili malo grubi budući da su napravljeni od nešto žilavije i otpornije sokoho dlake (nižeg razreda nego saikoho od koje je napravljen Soft Smoke). Posljedično tome, bili su dovoljno čvrsti i imali otpor koji je falio nježnom G5529, ali su me malo grebuckali i lošije zadržavali oblik te su se previše širili nakon pranja.

S lijeva na desno na idućoj slici su Hakuhodo J5529, Wayne Goss 20 (preširoki, malo pregrubi i “neposlušnog” oblika), The Brush Soft Smoke prije pranja, The Brush Stash Soft Smoke nakon pranja, Hakuhodo G5529 (odličan za laganu definiciju donjeg kapka, ali mu fali snage za konkretnije blendanje na gornjem kapku).

The Brush Stash Soft Smoke (comparisons)

Ukratko, htjela sam paket osobina koje su mi se sviđale kod prethodnika, s izbačenim nepoželjnim faktorima – ultra nježnost i stabilan oblik vjeverice koje ima G5529 u kombinaciji s otporom kojeg daju Goss 20 i J5529, plus upgrade iz sokoho u saikoho dlaku. I tako je nastao Soft Smoke – kao savršena kombinacija ultra preciznog, nježnog i svilenkastog kista koji uz sva ta svojstva ne gubi na snazi i otporu potrebnom za blendanje. Obožavat će ga oni s manjim očima i/ili manjim te spušteni(ji)m kapcima kojima su potrebni maleni i precizni kistovi jer nemaju previše prostora na gornjem kapku. Osim toga, bit će savršen za sve koji vole razrađenije makeup lookove na očima i moraju imati barem tri različite veličine kistova za blendanje kako bi uspješno nanijeli nekoliko različitih intenziteta dubine sjenila. Savršen je i za sve oblike te veličine očiju za meko, raspršeno, smoky isticanje donjeg kapka ili nanošenje highlighta u unutrašnjem kutu oka. Ovo je još jedan kist kojem zaista ne poznajem dobru alternativu među brendovima nižeg cjenovnog ranga.

I to bilo sve u prvom dijelu ovog posta – razdvojila sam ga na dva dijela jer bi jedan bio stvarno preeeedugačak! 😀 Drugi dio je uploadan u isto vrijeme pa svakako bacite pogled na homepage kako biste pronašli detalje o preostala četiri kista – Multitasker I i II, Super Definer i Divine Lashline! 🙂

Leave a Reply