Savjeti za odabir The Brush Stash kistova (2. dio)!

The Brush Stash eyeshadow brush collection

Hvala svima koji su preživjeli duuugi prethodni post, a sada nastavljamo s usporedbama i preporukama preostalih kistova iz kolekcije! 🙂

The Brush Stash Multitasker I

Multitasker I je alternativa Wash of Color-u za sve one koji preferiraju plošne kistove nad okruglima. Odličan je za brzinsko nanošenje sjenila u prahu, a u svom vrhu ima više nego dovoljno snage da rubove sjenila izblenda. Nekoliko vas nije bilo sigurno u ovu izjavu jer vam je na profi fotkama na webshopu Multitasker I izgledao previše plosnato da bi uspješno blendao, ali imajte na umu da su fotke rađene prije nego je kist opran i dlačice su prije pranja zaista gusto zbijene. Nakon pranja (što je i vidljivo sa zajedničke slike s Multitaskerom II), kist se “popuni” i budite bez brige, bez apsolutno ikakvog problema svojim vrhom blenda praškaste teksture.

Multitasker II (before and after washing) and Multitasker I (before and after washing)

Na prethodnoj slici možete vidjeti kako s bočne strane izgledaju oba Multitaskera prije (lijevo) i nakon pranja (desno). Jasno je vidljivo kako se nakon pranja oba kista “popune” i dobiju dovoljno volumena za blendanje. Dapače, Multitasker II čak i više nego Multitasker I koji nakon pranja iz profila poprima izgled klasičnog kista za blendanje. 🙂

The Brush Stash Multitasker I (front comparisons)

A sad malo usporedbe s još nekim kistovima koje volim. S lijeva na desno, na prethodnoj slici su:

The Brush Stash Multitasker I, Chikuhodo Takumi T7, Zoeva 232, The Brush Stash Multitasker II. Gledajući prednju stranu, rekli bismo kako su svi ovi kistovi jako slični. Ali, zato stiže još jedna usporedna slika sa svim kistovima iz profila gdje možete primijetiti kako su oba Multitaskera puno deblji u bazi te sadrže veći volumen dlačica nego Chikuhodo ili Zoeva, što im omogućuje da su, uz plošno nanošenje, odlični i u blendanju sjenila!

The Brush Stash Multitasker I (side comparisons)

Multitasker I svidjet će se istoj grupi kojoj preporučujem Wash of Color, pod uvjetom da preferiraju plosnate kistove nad okruglima! 🙂 Najsličniji kist u mojoj staroj kolekciji s kojim bih ga mogla usporediti je Zoeva 232, no međutim, ona je kraća i tupljeg vrha gledano od naprijed te puno užeg promjera gledano iz profila. U prijevodu – ima puno manje dlake, tanja je i pogodna za plošno nanošenje sjenila, ali ne i blendanje, dok će Multitasker I bez problema obaviti obje zadaće budući da je deblji, sa stabilnijom bazom te gusto nakrcan ultra svilenkastim saikoho dlačicama.

The Brush Stash Multitasker II

Multitasker II je, uz Killer Crease, vjerojatno najveći “no brainer” cijele kolekcije. Ako ne znate odakle početi, on je idealan izbor jer mislim da će se svidjeti ogromnoj većini i da gotovo svatko od njega može izvući veliku korist. Malo kraći te “tupastiji”, odnosno, manje zaobljenog vrha gledano sprijeda nego Multitasker I, ali jednako širok u bazi s bočne strane, ovaj workhorse ima još više snage u svom vrhu nego Multitasker I i bez problema izlazi na kraj s nanošenjem i blendanjem gotovo svih mogućih tekstura sjenila – čak i otpornijih kremastih formula.

U usporedbi sa Zoevom 232, zamjetno je deblji u bazi iz profila i ima puno više dlake pa je posljedično moćniji i puno multifunkcionalniji. S njim bez problema možete i nanositi i blendati sjenilo, a ako ste u žurbi, brzinski dovršiti gotovo cijeli dnevni look. Najprije plošnom stranom nanesete prvu mat nijansu sjenila pa je izblendate u pregib i iznad njega. Zatim vrhom kista nanesete tamniju mat nijansu sjenila uz vanjski rub trepavica, u vanjski kut cijelog kapka i u vanjski dio pregiba te ga opet lagano izblendate. I na kraju, drugom plošnom stranom na sredinu kapka nanesete neku shimmerastu nijansu sjenila, nabacite malo maskare, i gotovi ste! Ovo je način kako najčešće radim uobičajeni dnevni look na sebi, a s ovim kistom to mogu napraviti u par minuta.

Na idućoj slici su redom – Multitasker II (prije pranja), Multitasker II (nakon pranja), Hakuhodo J5523 i G5523 (oblikom i veličinom odgovaraju MAC-u 217) te stari MAC 239.

The Brush Stash Multitasker II ( front comparisons)

I još jedna usporedba iz profila – na idućoj slici s lijeva na desno su Hakuhodo J5523 i G5523 (oblik i veličina kao stari MAC 217), zatim The Brush Stash Multitasker II prije i nakon pranja te stari MAC 239. Iz ovih dviju slika je vidljivo da je Multitasker II širi u bazi i gušće konstruiran nego ostale opcije što mu daje snagu i otpornost za blendanje, a oblikom spaja najbolje od oba svijeta – plošnu prednju stranu koja je idealna za uobičajeno nanošenje sjenila te zaobljen, pun profil koji omogućava besprijekorno i super brzo blendanje.

The Brush Stash Multitasker II (side comparisons)

Što se tiče usporedbe s MAC kistovima, za Multitasker II sam primila najviše upita jer jedne podsjeća na MAC 217, a druge na MAC 239. Istina je zapravo negdje u sredini – Multitasker II je po svojoj namjeni unaprijeđeni hibrid i spoj ova dva kista jer odlično obavlja obje funkcije, upakirano u neusporedivo bolju kvalitetu dlake i sveukupno iskustvo korištenja. Istina je da je stari MAC 217 bio poznat kao legendarni kist za blendanje, a MAC 239 za nanošenje tvrdoglavijih tekstura sjenila, ali ja sam se 217ice odavno riješila jer me oduvijek strašno grebala, a kao njegovu alternativu koristila sam Hakuhodo J5523 koji je neusporedivo finija i bolja verzija. Svejedno, čak niti s njim nikad nisam bila potpuno zadovoljna i željela sam napraviti hibrid između Hakuhodo J5523 (unaprijeđeni 217) i starog MAC-a 239.

I tako je nastao Multitasker II – kao savršena mješavina moći plošnog nanošenja koju pruža stari klasik 239 u kombinaciji s lakoćom blendanja koju pružaju 217, odnosno Hakuhodo J5523, uz najviši mogući razred kvalitete dlake. Ponavljam, ako ne znate s kojim kistom početi, Multitasker II je odličan izbor i kist uz kojeg ćete se garant zaljubiti u japansku kvalitetu! 🙂

The Brush Stash Super Definer

Super Definer… meni osobno možda i najdraži iz cijele kolekcije, ali psssst, nemojte nikome reći da se drugi kistovi ne uvrijede! 😀 Uz njega sam najviše emocionalno vezana jer je njegovo stvaranje trajalo najduže i bilo ga je najteže iz moje glave pretočiti u stvarnost. Stvoren po uzoru na stari, odavno diskontinuirani Suqqu S (nove varijante mu nisu do koljena) koji je bio širok u bazi, ali se prema vrhu sužavao u oblik koji nije bio niti previše špičast, niti previše okrugao. Znam da zvuči jednostavno, ali vjerujte, točno ovakvog kista danas na tržištu nema. Odnosno, nije ga bilo dok nisam napravila Super Definer.

Na idućoj slici su, s lijeva ne desno – Suqqu Eyeshadow M, Suqqu Eyeshadow S (nova verzija), Hakuhodo Kokutan T, The Brush Stash Super Definer i Chikuhodo Z-10.

The Brush Stash Super Definer (comparisons)

Super Definer je dizajniran kao moćni hibrid ultra luksuznih (ali za moj ukus previše okruglih) blending kistova pogodnih za vanjski kut i pregib oka kao što su Suqqu M, (sadašnji) Suqqu S, Hakuhodo Kokutan i sl. u kombinaciji s klasičnim pencil kistovima kako bi se jednim kistom jednako učinkovito mogle obaviti obje zadaće. Zbog svoje široke baze, laganog sužavanja prema vrhu i velikog broja gusto posloženih, ultra luksuznih saikoho dlačica, Super Definer bez problema će se uhvatiti u koštac s ekstra definicijom vanjskog kuta, ali će zbog svojeg preciznog vrha savršeno poslužiti i kao klasični pencil brush za definiciju gornje linije trepavica ili donjeg kapka. Osim toga, ovisno o tome pod kojim ga kutem položite na kožu, možete kontrolirati debljinu linije koju njime povlačite i blendate.

Obožavat će ga svi oni koji vole “konkretnije” pencil kistove i jaču definiciju donjeg kapka budući da zbog svoje šire baze, gustoće i povećanog otpora u vrhu ostavlja poprilično saturirani trag sjenila. A za sve one koji vole nježniju, raspršeniju definiciju donjeg kapka, alternativa je Soft Smoke! 🙂

The Brush Stash Divine Lashline

I za kraj, uz Super Definer, možda i najveći unikat u cijeloj The Brush Stash kolekciji – Divine Lashline! Napravljen po uzoru na predivne i fascinantne kaligrafske kistove, savršen je za ultimativno i precizno isticanje vanjskog dijela gornjeg i donjeg kapka. Nakon što ste uz pomoć Soft Smoke-a (nježniji trag) ili Super Definer-a (jače saturirani trag) malo širom sjenicom osjenčali liniju trepavica, Divine Lashline savršen je kako bi njime dodatno potamnili područje koje je uže koncentrirano od prethodno nanesene šire linije, uz sam rub vanjskog dijela trepavica i time postigli dojam još većih, otvorenijih te istaknutijih očiju.

Oni s malim očima ili kapcima, koji trebaju ekstra preciznost, mogu ga koristiti kao klasični pencil kist umjesto Super Definer-a ili Soft Smoke-a. Odličan je i za uobičajeno razmazivanje kohl olovaka i postizanje “smoky liner” looka, ili za prilike u kojima ne želimo nositi klasični, oštri eyeliner, ali ga želimo “fejkati” uz pomoć sjenila. Dizajnirala sam ga jer mi je prethodni favorit (što se tiče samog oblika i nježnosti) – Chikuhodo Z-10 – za neke stvari bio previše rijedak i prozračan te mu je falilo otpora i snage u samom vrhu. S druge strane, većina drugih pencil kistova koji su imali dovoljno otpora (MAC 219, Zoeva 230 i sl.) redovito bi bili previše grubi, grebali ko sam vrag, tupi u usporedbi s Chikuhodom, okruglasti i bez preciznosti koju sam željela.

The Brush Stash Divine Lashline (comparisons)

I tako je nastao Divine Lashline – savršen pencil hibrid koji kombinira precizan vrh po uzoru na kaligrafske kistove s povećanom gustoćom u bazi koja omogućuje zadržavanje otpora u samom vrhu, uz korištenje najluksuznije saikoho dlake koja garantira ultimativnu nježnost tijekom korištenja. Obožavat će ga svi koji klasičnim pencil kistovima zamjeraju ili nedostatak nježnosti, ili nedostatak čvrstoće, odnosno preciznosti. Divine Lashline savršeno kombinira sve tri karakteristike. 🙂

Na prethodnoj slici su, s lijeva na desno – Chikuhodo Z-10, The Brush Stash Divine Lashline, Hakuhodo G5520, G5515, The Brush Stash Super Definer, Rae Morris 9.1.

I to bi bilo sve za danas – nadam se da su vam se preporuke svidjele i da će vam biti korisne! 🙂 Ako trebate dodatne savjete oko odabira svog prvog The Brush Stash kista, slobodno me kontaktirajte u inbox Facebook stranice bloga.

Čitamo se uskoro u novom postu, a do tada šaljem puse,

Petra 🙂

2 thoughts on “Savjeti za odabir The Brush Stash kistova (2. dio)!

  1. Jedan san mi se ostvario, samo da ih donesem kuci 🙂 Kad cu moci da ih narucim iz Austrije ili gdje mogu da ih uzmem u Zagrebu? Ako je to uopste moguce? Veliki pozdrav od nestrpljive

Leave a Reply