Wella Professionals Oil Reflections – novi najdraži proizvodi za njegu (još uvijek) duge i zdrave kose! :)

Wella Professionals Oil Reflections Mask and Elixir

Ako češće od mene navratite na ovaj blog, vjerojatno ste primijetili da na popisu najčitanijih gotovo uvijek stoje dva posta vezana uz njegu kose. Objavljeni prije gotovo šest godina, još uvijek su među najtraženijima! Jedan od njih je “Kako do duge, zdrave kose?” i ispočetka potpisujem svaku riječ koju sam u njemu napisala. Drugi je “Najdraži proizvodi za njegu kose” koji ću ovom prilikom tek mrvicu prepraviti, budući da sam u međuvremenu otkrila jedan proizvod (ili točnije, kombinaciju dva proizvoda) koji su mi u potpunosti zamijenili prethodni holy grail iz iste kategorije, a radi se o Wella Professionals Oil Reflections maski i uljnim ampulama za kosu.

Prije možda godinu dana, primijetila sam da mi moje najdraže maske svih vremena, a to su više manje sve iz Kerastase Nutritive linije, više ne rade neku bitnu, vidljivu razliku na kosi. Nisam bila sigurna je li to zato što mi je kosa ionako potpuno zdrava pa se nema više što puno unaprijediti po tom pitanju, ili mi se kosa jednostavno zasitila dotične formule nakon više od 10 godina korištenja – kasnije se ispostavilo da je u pitanju ipak bila ova druga opcija te da uvijek može bolje. 🙂 U svakom slučaju, odlučila sam pokušati potražiti nešto novo. Pitala sam frizerku da li mi može preporučiti neku dobru masku za gustu, dugu kosu prirodno sklonu suhoći (a da nije Kerastase) i bez razmišljanja mi je rekla “Da, moraš probati Wella Professionals Oil Reflections masku i ampule, savršena je!”.

I tako je i bilo. Masku sam pronašla na Notinu i naručila veliko pakiranje od 500 ml koje se cjenovno zaista odlično isplati (po mililitru ispadne više nego tri puta jeftinija od Kerastase Magistral), a uz nju sam naručila i uljne ampule koje se mogu koristiti na više načina – samostalno, ili kao dodatak maski.

Wella Professionals Oil Reflections Luminous Reboost Mask

Wella Professionals Oil Reflections Luminous Reboost Mask (mogli su i malo skratiti naziv, ali opraštam im jer je sam proizvod stvarno odličan) teksturom me čak i podsjeća na Kerastase Nutritive Magistral masku – samo što mi je, barem u ovoj fazi života moje kose, još i bolja. Oil Reflections formula je iznimno koncentrirana, bogata i hranjiva, a za moju kosu dužine do ispod struka, dovoljna mi je grudica-dvije veličine lješnjaka. Pokušala sam i s većom količinom, ali sam se uvjerila da zapravo zbilja nema potrebe. Maska se izuzetno dobro upija, a nakon ispiranja, kosu ostavlja mekom, nahranjenom i svilenkastom. Zapravo imam osjećaj da mi bolje nego Kerastase Nutritive neutralizira problem pretvrde vode – baš vidim i osjetim razliku.

Nakon što me maska čak i u solo izvedbi potpuno oduševila, odlučila sam isprobati i ampule. Wella Professionals Oil Reflections Luminous Magnifying Elixir dolazi u pakiranju od 10 odvojenih uljnih ampula po 6 ml, a možete ih koristiti na više načina i prilagoditi potrebama svoje kose. Wella preporučuje da se jedna cijela ampula od 6 ml pomiješa s 25 ml maske (ili ravnomjerno nanese na potrebnu dužinu ispod maske) na opranu i vlažnu kosu, te sve zajedno ostavi djelovati 5-10 minuta prije ispiranja. Iz mog iskustva (a vidite dolje kolika mi je kosa), ta količina je previše, osim ako vam je kosa jako duga, gusta i k tome zaista katastrofalno suha (ili blajhana) pa joj želite priuštiti kraljevski hranjivi tretman. U tom slučaju, ja bih nakon nanošenja kosu zamotala u neki najlon i ostavila mješavinu maske i ulja na kosi i puno duže – vjerujem da bi rezultati bili još bolji.

Wella Professionals Oil Reflections Luminous Magnifying Elixir

Meni osobno je sasvim dovoljna količina od cca 2 kuglice veličine lješnjaka maske, u koju ulijem 2 ml ulja (jedna ampula mi traje tri pranja kose). Mješavinu nanosim samo na donje dvije trećine oprane i dobre iscijeđene kose, ostavim par minuta i isperem. Prilikom ispiranja, svaki put ostanem šokirana koliko mi prsti lako klize kroz kosu sve do vrhova (koja se, iako je zdrava, lako petlja jednostavno zato što je jako dugačka).

Ukratko, obožavam ove proizvode i hvala mojoj dragoj frizerki što mi ih je otkrila! Inače sam izuzetno vjerna – kad kliknem s nekim proizvodom, gotovo uvijek ga koristim sve dok se ne prestane proizvoditi, a Kerastase maske sam koristila preko 10 godina bez prestanka. Mislim da to dovoljno govori o kvaliteti ove Wella maske, kad je uspjela zamijeniti prethodni holy grail od cijelog desetljeća. 😀

Što se tiče ostalih proizvoda u sadašnjoj rutini njege kose – najdraži šampon mi je još uvijek Kerastase Bain Densite – o njemu sam već pisala u nekoliko navrata i sve što je napisano u linkanim starim postovima, vrijedi i dalje. Genijalan šampon bez premca – savršeno čisti i “odiže” kosu od tjemena, tako da je idealan i za sve one koji traže dodatni volumen ili gustoću. Meni osobno volumen i gustoća nisu na listi prioriteta jer mi je kosa prirodno gusta, ali je upravo zato istovremeno i jako teška pa se s drugim šamponima zna spljoštiti od svoje vlastite težine. Ovaj šampon mi savršeno sanira dotični problem, uz to što zaista lijepo čisti kosu, ne isušuje je, ne iritira tjeme i generalno mi savršeno odgovara. Jedna jedina stvar koju bih na njemu promijenila je miris – za moj ukus naginje maaalo previše na mušku stranu, ali to je stvar ukusa i minorni prigovor na inače savršen proizvod. 🙂

Još jedan stari holy grail koji još uvijek kraljuje bez konkurencije je Kerastase Nectar Thermique – kratko i jasno – najbolja zaštita od topline na tržištu za suhu kosu. Sve što sam o njemu ikad napisala, vrijedi i dalje. Najbolji je i to je to.

Wella Professionals Oil Reflections Elixir (review)

Ova tri (odnosno četiri proizvoda, ako Wella masku i ulje računamo odvojeno) su osnova moje rutine njege kose i dovoljni su mi da kosu održavam super zdravom i njegovanom. Uz njih, povremeno koristim još jedan stari holy grail – Oribe Supershine Moisturizing Cream – odlična, lagana, ali super djelotvorna leave in krema koja kosu dodatno hrani i zaglađuje, bez da je zamasti. Nije mi neophodna, ali je zaista lijep ekstra proizvod za dane kad sam posebno raspoložena potrošiti koju minutu više na kosu. I dobro staro Morrocanoil ulje koje jako lijepo vizualno zaglađuje i kroti “odbjegle” vlasi, bez da otežava.

Sve u svemu, jasno je da (osim maske) nisam puno toga promijenila i moja rutina njege kose gotovo je identična kao prije šest godina. Jer – if it ain’t broken, don’t fix it! 😀 Kao i generalno u životu, vjerujem da je bolje imati dva tri- proizvoda koji zaista djeluju i rade razliku, nego trideset i tri koja su nam meeeh.

A ako imate suhu, gustu i teško ukrotivu kosu (prirodno ili zbog razno raznih agresivnih tretmana i zahvata), najtoplije preporučujem da bacite pogled na Wella Oil Reflections liniju, vjerujem da se nećete razočarati.

Čitamo se uskoro, a do tada šaljem puse! Petra :*

Leave a Reply